Ferestre deschise 332


La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Şi dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el. (1 Corinteni 12:26).

Acest lucru nu se întâlnește pe pământ. Poate că eu trec printr-o perioadă de suferință fără ca voi să știți ceva despre suferința mea, voi nu sunteți afectați de suferința mea, dar preaiubiților, există un tărâm unde, dacă un mădular suferă din punct de vedere spiritual, tot Trupul este implicat în acea suferință. Aceasta arată că Trupul este ceresc, iar legăturile lui nu sunt naturale, ci spirituale; factorul unificator – Duhului Sfânt – operează separat de conștiința naturală… Observați ce implică păstrarea legăturilor noastre la un nivel ceresc. Dacă între cei cu astfel de legături, apar tensiuni, scopuri diferite, idei diferite, ofensări și supărări, dacă apare sciziunea dragostei adevărate, atitudinea noastră nu trebuie să fie: ce stare îngrozitoare, nefericită; cu cât aplanăm mai repede situația cu atât mai bine! Ci atitudinea noastră trebuie să fie: această situație pe tărâmul domniilor spirituale lucrează împotriva slavei lui Cristos, totul lucrează împotriva Lui ca și Cap, deoarece toate legăturile noastre sunt strânse atât de vital de Cap; starea aceasta lucrează împotriva Duhului Sfânt – puterea unificatoare a întregului Trup; ea produce pagubă și de aceea, fiind relaționați atât de mult față de toate mădularele prin Duhul Sfânt, orice acțiune a unui mădular, care întrece înțelegerea și conștiința noastră, se atinge de Cristos, se atinge de Duhul Sfânt, prin urmare, se atinge de toate celelalte mădulare. Iată ce rezultat are o asemenea situație. Iată revelația Trupului, iată care este natura Trupului! Observați de ce trebuie să înțelegem legăturile dintre noi și să le ridicăm de pe tărâmul pământesc. Cred că trebuie să cugetăm mult mai mult la acest lucru.

Relativitatea este legea Trupului lui Cristos. Relativitatea se ține strâns de Cap; să avem grijă în încercarea noastră de a păstra unitatea în Trup pe plan orizontal. Noi nu putem face nimic. Este un lucru deznădăjduit, întotdeauna ne vom ascunde după degete și ne vom cere scuze. Pe plan orizontal nu putem face nimic, dar dacă fiecare se ține strâns de Cap, vom descoperi că gravităm împreună. Nu putem să-I dăm lui Cristos locul Lui deplin și absolut și în același timp să avem țeluri opuse împreună cu alți credincioși. Cristos trebuie să aibă locul Lui așa încât totul să fie al Lui, totul să fie pentru El și totul să fie făcut de dragul Lui.

Din: Biserica care este Trupul Său – Capitolul 3

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

Lasă un comentariu